Sunday, June 21, 2009

way away away from here i'll be..

title cm nk pegi jauh je.
tapi xde la jauh sangat.
lumut je.
hmmm..sembang psl lumut tringat kt lecturer aku yg gampang+bangsat+keling+parya tu.
psl de la result aku xpnah ade harapan nk cantik.
cilabi btol laaa..

tapi pemergian aku ke lumut kali ini agak bes la kot.
main basketball untuk MFI kt MIMET in conjuction with KSSU09.
harap2 la bwk balik medal kali ni.
xdpt silver, dpt gold pn jadi la an.
so, aku, sebagai 3point shooter harapan akan memastikan team basketball yg underdog ni bole menang gold.(hahahahaha..perasan lak aihhhh. dulik ape. aku yg tulih, korg bace sape suruh.)

22-27 june => tiada di hadapan laptop. (damn..sape la nk jage kebun aku nnt..)


3 point distance

Wednesday, June 17, 2009

Symmetry

I'm caught in a symmetry of your mind

But I'm not happier than you

Did I really see you or was it a dream

Dreaming that it was seamless

Not a trace of wrong words

That we spoken

Little did we know

No bigotry no tears shed

Oh if only you'd try to be polite

Thinking you were right

Only to find that you're unkind

But ironically you will always be

Belle of the ball at least to me


I'm caught in a symmetry of your mind

But I'm not happier than you

But my words are frail not audible

They do not even convince me

Perhaps they are untrue

Truly with you the worst is always true

I gave you all the benefits of all the doubts I had

Never hoped to be as benign as me

Funny how you always get through

But ironically you will always be

Belle of the ball at least to me

Tuesday, June 16, 2009

Action to take during the HAZE

Fellow friends,

The number of hot spots in central and northern Sumatra occurred on Thursday had increased due to the dry weather. There were six isolated hot spots detected in the Peninsular and 10 in Sabah and Sarawak recently.

Below are some advice and action to take during the haze:
1)Reduce outdoor physical activities
2)Drink plenty of water(at least 8 glasses per day)
3)Wash your hands and face with soap and clean water after performing/ attending outdoor activities.
4) Use the car air conditioner(use recirculate air mode)
5)Ensure your indoor air is always clean. Reduce indoor air pollution especially from cigarette smoke!
6) As far as possible, stay indoor. Wear a suitable mask when the Air Pollutant Index(API) readings increase.

Effects of HAZE on health:
1) Asthma
2) Pneumonia
3) Sore throat
4) Conjunctivitis
5) Cough and cold
6) Cardiovascular disease

SEEK IMMEDIATE MEDICAL ATTENTION IF YOUR HEALTH IS AFFECTED BY HAZE...!

~SOURCE BY Ministry of Health~


“Take good care of you...”

Monday, June 15, 2009

bile da bosan

Guna Google Image untuk mencari jawapan untuk soalan terbabit. Kemudian, guna imej yang terpacul di halaman pertama dan pos imej tersebut sebagai jawapan

let da game begin! :D

1. Umur untuk ulang tahun mendatang


2. Tempat yang aku nak pergi untuk melancong


3. Tempat kegemaran


4. Makanan Kegemaran

5. Nama Samaran



6. Warna Kegemaran





7. Bandar Aku menetap sekarang



8. Bandar Aku dilahirkan



9. Bidang Pengajian




10. Kelakuan buruk





11. Hobi



12. Wishlist




Senarai Mangsa seterusnya

1. shorty
2. quyah
3. jawe
4. kataq
5. nora
6. fariq
7. kak siti
8. ewa
9. ipan..yeah!!

Friday, June 12, 2009

tibe-tibe jeee...

tetibe aku rase cam teringin nak makan...

roti pita ayam+daging

yong tau fu Rm15

ytf goreng yang cucuk lidi tu

bakso jawe

cendol durian

lencikang

air kelapa laut

uuhhhhhhh...lmbtnye nk tggu ari sabtu....

Wednesday, June 10, 2009

vacation at kuantan..yeah!

kt swimming pool hotel seri malaysia kuantan. not bad..tapi da ramai sgt. blah ahh.

plan nk pegi teluk chempedak tapi da lmbt sgt. ari pn nk senja. so , lepak blik je ah.

yeah..mkn kt aneka selera kak long ikan bakar kat tg lumpur. bukan kuala je ade lumpur. kat tanjung pn ade lumpur jgak rupe2nye. heheheh..dinner ngn family in conjunction with my besday. nice!!

order! order!!

beverages: air kelapa laut dan epal. kelapa laut de sgguh original.

menu 1: kailan ikan masin

menu 2: tomyam seafood+ayam

menu 3: ikan aji-aji (bakar)

menu 4: nasi putih (beras faiza.heheh)

menu 5: ikan siakap (3 rasa)

menu 6: sotong goreng tepung

da abes..yeah!! sgt kenyang dan puas ati.

agak seronok la kat kuantan walaupun 1 malam je kt sane. tu pun sbb nk anta my younger brother sbb de buat LI kat kuantan. mkn kat kedai kak long ni cost about RM99. agak berbaloi la sbb ikan de besar2 dan fresh. mkn 6 org pn x abes. so aku ngn adik aku la yg belasah sampai licin tulang. kalo ade neko ke cekbot ke bole la bagi kt dorg. heheheh..

aku pn da berangan2 ntuk plan beberapa vacation untuk cuti midsem depan. dan salah satu destinasinye pahang. igt nk wat jelajah pantai timur je. dari kelantan sampai ke johor. kne stat saving dari skrg la an. yeah..way to go! nice..

Tuesday, June 2, 2009

Tobacco Health Warning

Latar belakang

•Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO) telah menetapkan Hari Tanpa Tembakau Sedunia pada 31 Mei setiap tahun.
•Sambutan dibuat di peringkat kebangsaan dan negeri dengan pelbagai aktiviti kepada kumpulan sasar sepanjang minggu.

Tema Sambutan 2009
“ Amaran Kesihatan Bergambar” (Tobacco Health Warning)

•Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO) menyarankan pelaksanaan amaran kesihatan bergambar yang merupakan antara usaha paling berkesan dalam menangani epidemik tembakau sedunia.
•WHO menggariskan amaran kesihatan bergambar merangkumi lebih daripada separuh saiz kotak rokok, diletakkan di kedua-dua belah kotak serta disertai dengan gambar.
•Saranan WHO ini bertepatan dengan usaha pihak KKM sendiri yang telah memulakan kempen amaran kesihatan bergambar sejak 1 Januari 2009 dan akan berkuat-kuasa sepenuhnya bermula 1 Jun 2009.

Objektif Sambutan

•Untuk meningkatkan kesedaran di kalangan perokok dan bukan perokok tentang ancaman kesihatan akibat tabiat merokok
•Untuk menjelaskan kebenaran tentang bahaya merokok agar perokok dan bukan perokok tidak tertipu dengan helah syarikat-syarikat rokok yang cuba mempengaruhi mereka
•Untuk mempromosikan khidmat berhenti merokok di kalangan perokok dan bukan perokok bagi menghentikan tabiat merokok.

Kebaikan Tidak Merokok :
•Hidup lebih sihat
•Sistem imunisasi menjadi lebih kuat
•Menjauhkan diri daripada penyakit
•Tahap kesihatan dan selera makan lebih tinggi.
•Keterampilan fizikal lebih menarik.
•Melindungi orang lain daripada menjadi perokok pasif.
•Teladan yang baik untuk anak-anak.
•Pendapatan bersih yang lebih bernilai.

TIP MUDAH BERHENTI MEROKOK
•Akui anda perlukan bantuan.
•Pilih tarikh berhenti
•Dapatkan sokongan -awek,keluarga,kawan
•Dapatkan nasihat-doktor

Jika anda terasa ingin merokok :
•Tarik nafas 3 kali perlahan2
•Mengunyah (gegule,buah)
•basuh tangan (tangan basah,so xde ar merokok)
•Postpone merokok ( 5 min ke...bape bape la )
•Minom air masak (elakkan air berkaffein)
•Alihkan perhatian ( wat mende lain)
•Elakkan perokok lain.

Kekalkan Status Bebas Rokok Anda :
•Kekalkan fikiran positif
•Tumpukan pada faedah berhenti merokok
•Amalkan Gaya hidup sihat
•Bersenam - 30 min (3x seminggu)
•Dapatkan bantuan jika teringin

http://www.infosihat.gov.my/isusemasa.php?id=32


INFOLINE BERHENTI MEROKOK
03-88834400
Isnin-jumaat, 8 pagi - 5 Petang

p/s: kemain susa aihh..

Joke, Humour, Fun