Monday, September 21, 2009

ni sume meksis brokben punye pasal

Di kesempatan ini (sementara meksis brokben tgh bijak pandai ni) saye mengucapkan selamat hari raya aidilfitri kepada sume rakan-rakan bloggers muslimin dan muslimat.(bajet cam ramai je bace blog aku.tp takpelah.buat2 ade je lah).

saye juga ingin memohon ampun dan maaf kepada mereka yang datang singgah tempat berkecah ni. kot2 la ade entri yang berbahasa kurang didik ke makan dalam ke tepat ke dahi ke. tu sume luahan hati, buah fikiran dari saye yang bernama insan yang mempunyai hati dan perasaan.

okeh tu je.takleh bebel byk2.nnt dtg bengongnye meksis brokben ni takleh post plak.akhir kate dari saye jagalah tahap kolestrol anda di Syawal yang mulia ini.


p/s: oked, nanti jemputla datang sarang lebah bee ye..

orked lover,
-amed
nesiac-

Tuesday, September 1, 2009

sampai bile-bile takkan hilang

rase hatred yang meluap-luap terhadap:

si pencurang

si penipu

si pelakon

si perampas

si penggedik

si penyokong terhadap kegiatan di atas


sampai bile-bile!

benci ah!

p/s: golongan di atas adalah sangat keji.
p/p/s: sila tambah kalau ada apa-apa yang anda fikir berkaitan. dan entri ini adalah kepada umum. siapa makan petai berbaulah mulutnya.


orked lover,
-amed
nesiac-

Sunday, August 23, 2009

elok ke tak elok?

baru balik dari bilik berpikir ni. hmmmmmm...persoalannya, setelah lama berkasih, kemudian seseorang itu mula menunjukkan sikap dan perangai sebenarnya.

adakah itu rasional?

adakah sebelum ini dia hanya berpura-pura?

adakah dia patut dihukum?

adakah dia dikategorikan menipu?

adakah hubungannya akan bertahan?

adakah pasangannya perlu bertolak ansur?

adakah perkara ini dianggap remeh?

adakah ini menjamin kebahagiaan mereka kelak?

adakah wajar pasangannya mengambil tindakan?

adakah seseorang itu patut diajar?

adakah itu dikira sebagai selfish?

adakah aku patut post entry ni?

hmmmmm....

orked lover,
-amed
nesiac-

Friday, August 21, 2009

Compli-Men-ts


tadi jenjalan balik dari kelas benti kat newspaper dispenser sbb nmpk Malaysian Today bertimbun2. so, amik la satu. layan je. all about youngsters punya cerita. ade satu topik yang sgt menarik (bg aku) ntuk aku share kt sni. pasal compliments.

compliments ni mmg ramai org suke especially girls. so, automatically guys akan lebih byk bg compliment kt girls ntuk bg dorg rase sronok. tambah2 kalo dlm relationship, satu cara untuk menyemarakkan hubungan ialah compliment to each other. kalo x, lame2 nnt hambar la. mule la itu x kne, ini xkne. sbbnye masing2 da xde bnde nk ckp. at least dgn compliment one side akan cheer up dan cheer her/him up too. kan da win-win situation. snang kan?

"eh syg..cantit la u pakai ari ni."

"waa..gojes la syg ni. geram i.."

"huuuu..terernye u.. (masak ke, wat keje ke, jwb test ke)"

"emmmm..sedapnya syg masak. kalo camni ari2 makan kat uma pun x jemu.."


but, how bout guys? how can a girl give her main man a little boost now and then? okeh.teruskan membaca.

every sane, sensible boyfriend or single guy knows a simple compliment is good enough to brighten his lover's or his companion's day. but instilled in them is compliment giving, not compliment receiving. guys jarang mengaku yang dia juga seronok bile girls puji pasal rambut dia, baju yang dia pakai, kasut dia even cologne dia. bese la. lelaki xsuke nmpk obvious. heheheh.

nk compliment plak xyah melambung2. cam "awak la orang paling macho dlm dunia ni.." (tu da kire menyindir kan). so, kat sini ade beberapa cara untuk compliment pasangan anda sekaligus menjaga hati pasangan anda.


"hahahahahahahahahaha!"
- it's all about body language. guys akan tetibe rase sesuatu seperti "like factors" bile girls ketawa akan jokes yang dibuat. compliment yang paling senang girls bole bagi ialah ketawa bile guys buat klaka. tapi tgok keadaan jugak. kalo lawak tu berkadaran biase tapi gelak mcm nk guling2 mmg sume org pandang slack ah. so it takes some skill to detect when he is trying to be funny or when he is not. a good way to tell is when his eyes turn directly to you and he has a half-smile on his face. so read up those signs.


"awak nampak (sertakan adjektif: good, nice, spiffy, fit etc)"
-jgn asik2 gune 'cute'. guys don't want to be cute. but they want to look cool, nice, fit, good or like a million bucks. kate la kalo de dlm proses workout, then compliment his fit body or his muscular arms. use this sparingly, and if only he has been taking extra efforts on what he did, and you want him to know that you notice, or you could come off as slightly obsessed!


"pandainye awak buat ni.."
-katekan la memasak ke menulis ke melukis ke main gitar ke main games ke, seseorang akan rase best bile dpt compliment on something yang dia buat. at least dia akan rase bangga bile someone mcm girlfriend dia appreciate effort dia, skills dia, talent dia just as attractive as his hair, his looks or his physical. don't say it with a fawning tone, kalo x nnt dia salah anggap macam "takat nak amik ati je..".ckp je cm bese dengan sket perasaan terharu.


"awk..member saye kate kan, awk...(katekan komen2 positif)"
-sampaikan compliment jugak tak kurang baiknya (mungkin lebih baik) mcm memberi compliment. orang kate cam sambil nyelam minum air. sbbnye dia akan rase hepi bile org lain ckp baik2 pasal dia dan anda jugak rase camtu. tapi jgn pndai2 reka cite plak. xbaik menipu kan.


"waaahhhhh...."
-maksudnya anda impressed dgn apa yang dia buat. xperlu nk menjerit WOW! sebab ia lagi berkesan kalo ckp dengan lemah lembut especially kpd pasangan anda. cheer him up with waaahhhhh... contohnye bile die skor dlm exam, die menang ape2 contest or competition, atau pun bile wat simpanan ntuk mase depan (ntuk kebahagiaan korg jugak kan). ia sangat2 penting jika anda sangat berbangga dengan kejayaannya.

hint: method ni bole digunakan juga untuk ayah atau adik-beradik anda. xsemestinya ntuk pasangan anda saje. sbb all guys love admiration, and to be recognised for their achievements.


compliments memberi kesan yang sangat mendalam. bukan saje membuatkan pasangan anda berasa seronok malah menunjukkan bahawa anda menghargai dia and you think highly of him. byk cara nk buat guys rase sgt2 berharga, ape yang anda perlu buat ialah lakukan semua2 tu dgn ikhlas.

orked lover,
-amednesiac-

Men's Bag Spring/Summer 2009

aritu jenjalan pegi downtown. then suddenly ternampak 1 men's bag kt 1 kedai ni.huaa..ala2 leather la.nice2.geram je tgok.tapi apekan daye.blom ade bajet ntuk tu lg. tp xpe, somehow one day da ade bajet lbih nk angkat gak satu.nice2..cube try tny agen kat jepun sane la.kot2 ade.heheheheheh..


pilihan hati: no 5, no6, no 8.

orked lover,
-amednesiac-

Thursday, August 20, 2009

Hantaran kawen punya cerita

“Sayang, tengok nih. Cantiknya AlQuran nih. Warna keemasan. Sesuai untuk kita buat hantaran” pekik Jamilah kepada Nabil..

“Sini pun cantik juga. Warna unggu keemasan. Mana satu kita nak beli nih” balas Nabil.

Mereka sedang asyik mencari bahan-bahan untuk dibuat hantaran. Tinggal satu lagi yang masih dicari-cari iaitu AlQuran yang bakal dijadikan hantaran.

“Tapi, yang ni lagi best, ada terjemahan arab” keluh Jamilah.

“Ala, awak bukan reti pun bahasa arab” jawab Nabil. Tergelak Jamilah.
Berbahagia rasanya dapat calon suami seperti Nabil. Prihatin.

“Apa yang saudara cari tu. Nampak seronok saya lihat” tegur pakcik berbaju putih. Jaluran baju ke bawah menampakkan lagi seri wajah seorang pakcik dalam lingkungan 40-an.

“Oh, kami cari AlQuran. Nak buat hantaran. Maklumlah, nak bina masjid” sengih Nabil. Jamilah ikut senyum tidak jauh dari situ..

“Oh. Bagus lah. Adik selalu baca waktu bila?” pakcik menyoal sambil tersenyum.

“Aa.. aa.. lama dah saya tak baca, pakcik“ teragak-agak Nabil menjawab.
Jamilah sudah di sebelah rak yang lain.

“Kalau gitu, tak perlu lah beli AlQuran kalau sekadar hantaran. Kesian ALQuran. Itu bukan kitab hiasan, dik” tegur pakcik berhemah.

“Alah, pakcik nih. Kacau daun pulak urusan orang muda. Kami beli ni nak baca la” tiba-tiba Jamilah muncul dengan selamba jawapannya.

“Oh, baguslah. Kalau gitu beli lah tafsir ArRahman. Ada tafsiran lagi” cadang pakcik. Mukanya nampak seperti orang-orang ahli masjid.

“Ala, besar lah pakcik. Kami nak pilih nih. Kiut lagi” senyum Jamilah mengangkat bungkusan AlQuran warna unggu keemasan. Saiznya kecil.

“Jangan lupa baca ya” pakcik dengan selamba sambil meninggalkan pasangan tersebut.

“Sibuk je la pakcik tu” Jamilah mengomel.

Nabil kelihatan serba salah. Mungkin ‘terpukul’ dengan kata-kata seorang pakcik yang muncul secara tiba-tiba.

Hari yang dinantikan sudah tiba. Mereka sudah bersolek. Hari nan indah. Terlalu indah buat pasangan teruna dan dara yang bakal disatukan. Nabil dan Jamilah tidak sabar-sabar menantikan ucapan indah tersebut. Pak imam baru sahaja sampai.

“Assalamualaikum semua” ucapan salam Pak Imam bergema.

Nabil bagai hidup semula. Dirinya terkejut. Jantung bagai gugur serta merta. Mungkin tidak percaya apa yang dipandangnya dihadapan. Ahli-ahli keluarga berebut-rebut bersalaman dengan Pak Imam. Mukanya berseri-seri. Janggutnya putih. Jubah putih. Rambutnya ada yang berwarna putih.

“Inikah pengantin hari ini?” tegur selamba Ustaz Saad.

“Pak.. Ustaz.. kabar baik, pak... usta.. ustazz..” jawab Nabil mengigil. Jamilah juga terkebil-kebil melihat kelibat orang yang dikenali di kedai buku 2 bulan lalu.

“Oh, sebelum tu, saya suka mendengar bacaan adik Nabil. Mudah-mudahan kita dapat mengambil manfaat dari bacaan pengantin” cadang Ustaz Saad. Kelihatan orang ramai mengiyakan. Maklumlah, ustaz Saad merupakan antara orang dikenali oleh ahli-ahli sebagai penceramah tetap setiap hari Khamis selepas maghrib.

Nabil menelan air liur. Baginya inilah saat paling menyeramkan bagi dirinya.
Peluh membasahi baju melayu satin berwarna putih.

“Ss.. su.. surah apa ustaz?” Nabil cuba mengagahkan diri. Jamilah masih melihat dari tepi tirai. Memegang kepalanya. Seperti mengagak benda yang sebaliknya berlaku.

“Oh, ayat yang mudah ja. Baca 3 ayat Surah ArRa’d” kata ustaz Saad sambil menunjukkan baris giginya yang putih hasil bersugi setiap solat mengikut sunnah nabi.

Surah Ar Ra'd

“Apa benda nih” detik hati Nabil.

“Bismillahirrahmaani rrahim..ALL. .MAA.. RIII..!!” berlagu Nabil.

Kelihatan gemuruh satu rumah pengantin perempuan. Ada yang keluar dari rumah menahan gelak. Ada yang mengeluarkan air mata menahan kelucuan. Ada yang menggeleng-geleng kepala. Ibu bapa Jamilah merah padam wajahnya. Jamilah entah ke mana, mungkin berpura-pura ke tandas.

“Baru ustaz tahu ada kalimah almari di dalam ALQuran. Adik Nabil, cara bacanya seperti begini : A’uzubillahiminnassya itaanirrajim. . Bismillahirrahmanir rahim.. ALIF.. LAMM.. MIMMM... RAA..” kedengaran suara gemersik Ustaz Sa’ad. Orang ramai kelihatan ingin mendengar lebih banyak lagi alunan irama ALQurannya.

Nabil berasa seperti kilat menyambar kepalanya.

“Nabil, kamu jangan merendah-rendahkan kitab petunjuk iaitu AlQuran. Ianya hendaklah dibaca bukan sekadar dijadikan hantaran. Malah lebih malang perlakuan seperti ini seolah-olah menghina ALQuran. Beli ALQuran kemudian menaruh di tempat-tempat tinggi seolah-olah ianya sudah cukup bagi seorang muslim” tazkirah sudah bermula. Orang ramai memang senang cara penyampaian ustaz Sa’ad.

“Tinggi mana pun kamu belajar, tiada gunanya kitab yang tidak berubah ini tidak mampu kamu baca. Kitab ini pasti begini rupanya, ayatnya tetap sama, kedudukannya tidak sama. Malah, ketahuilah Allah akan menjaganya sehingga hari kiamat. Nabil, kalau kamu tahu orang-orang yang mengaku kitab AlQuran sebagai kitab petunjuk kemudian diabaikan dia pasti dilaknat oleh AlQuran itu sendiri. Tetapi beruntungnya orang-orangnya memanfaatkan AlQuran setiap hari, membacanya, menghafalnya, mengamalkan menjadikan hati terlalu tenang walaupun dia bukannya seorang yang tinggi pelajarannya, kaya hidupnya dan sebagainya..” penutup Ustaz Sa’ad sudah dikagumi orang terutama yang mengikuti ceramahnya.

Hari semakin cepat berlalu.

Nabil sudah melalui hari-hari yang indah. Kitab ALQUran yang menjadi hantaran pertunangan sudah menjadi diari kehidupannya yang aktif setiap hari.

"Tit.. Tit! Jangan lupa datang rumah ustaz malam nih. Kita belajar sama-sama.
Jangan lupa bawa isteri sekali ya Nabil. "

SMS dari ustaz Sa’ad tiba. Jamilah senyum disisi suaminya, Nabil.

-- ""...kita memang tak boleh jadi orang lain.. tapi kita boleh jadi orang yang lebih baik..""
______________________________________________________________

heheh..cite ni aku cilok kt link member aku.saje nk kongsi ngn kengkawan yang laen.so, renung2 kan la ye.jgn sekadar senyum kambing je..amik isi yang nk disampaikan tu.

orked lover,
-amednesiac-

Tuesday, August 18, 2009

tapi kenape ehhhh...

hmmmmm...tadi saje je gatal2 tgn nk jwb soklan IQ kt facebook.tu pn sbb ade member yg send request.layan je la kn.pastu tgok soklan2 de pn bole tahan.lbih kurg same je ngn soklan2 IQ dlm buku (aritu pegi MPH igt nk beli satu.tapi xdpt beli plak.bajet ke lain.heheheh..)

jawab punye jawab..lyn jek.bole thn la.tp soklan last tu take tym sket.cam pning2 gak la.hahahahah.then kuar result.skali ngn analysis tu.

wahhh..


ni cam logik je sbb sblm nk jwb tu siap ade tny survey sume.range umur brape.laki ke pompuan.higher education ape.part yg paling best tgok result de la.yohohohohoho..


tapi........ hmmmmmm....musykil2....... kalo analisa kt bwh ni kate camni.knape aku still kt sini lagi?knape x UK ke Japan ke France ke Germany ke Ukraine ke Ireland ke.Aussie pn jadi laa.
tapi knape masih di takuk ini jugak..hmmmmmmmmmmm

*sila klik imej untuk pembesaran*

sheet 1


sheet 2(cont'd)


sheet 3(cont'd)

sheet 4(cont'd)


sheet 5(cont'd)

orked lover,
-amednesiac-

Tuesday, August 11, 2009

As Time goes by


Dating process:
6 weeks : I love U, I love U, I love U.
6 months : Of course I love U.
6 years : GOD, if I didn’t love U, then why the hell did I propose?

Back from Work:
6 weeks : Honey, I’m home.
6 months : BACK!!
6 years : What did your mom cook for us today??

Gifts:
6 weeks : Honey, I really hope you liked the ring.
6 months : I bought you a painting; it would fit the motif in the living room. !
6 years : Here’s the money. Buy yourself something.

Phone Ringing:
6 weeks : Baby, somebody wants you on the phone.
6 months : Here, for you.
6 years : PHONE RINGING.

Cooking:
6 weeks : I never knew food could taste so good!
6 months : What are we having for dinner tonight?
6 years : AGAIN!!!!

Apology:
6 weeks : Honey muffin, don’t you worry, Ill never hold this against you.
6 months : Watch out! Don’t do it again.
6 years : What’s not to understand about what I just said??

New Dress:
6 weeks : Oh my God, you look like an angel in that dress.
6 months : You bought a new dress again???
6 years : How much did THAT cost me?

Planning for Vacations:
6 weeks : How do 2 weeks in Vienna or anywhere you please sound?
6 months : What’s so bad about going to Istanbul on a charter plane?
6 years : Travel? What’s so bad about staying home?

TV:
6 weeks : Baby, what would you like us to watch tonight?
6 months : I like this movie.
6 years : I’m going to watch ESPN, if you’re not in the mood, go to bed, I can stay up by myself.

*hmmmm..can u see that?

Monday, August 10, 2009

I'm a funny weirdo with a sexy smile who banged my ex-es because I've got abs

First, add "I'm a/an" on your title, then add the rest of the answers on as you do the questions.

Tag 10 people.


What color/kind of socks are you wearing?
[ ] Red = loud
[ ] Green = stupid
[ ] None = freaky
[ ] Fuzzy = gorgeous
[ ] Yellow = innocent
[ ] Purple = a little too happy
[ ] Black = emo
[X] Stripes = funny
[ ] Gray = skanky
[ ] Pink = preppy
[ ] Light blue = sweaty
[ ] Other = hot
[ ] White = sexy

What kind of pants are you wearing?
[ ] Shorts = cutie
[ ]Skirt/skort = skank
[ ]Corduroy = faggot homosexual
[ ]Tight jeans = scene kid
[ ]Ripped jeans = emo
[ ]Cammo = cage fighter
[ ]Jeans = prep
[ ]Pajamas = pimp
[ ]Cargo = clown
[ ]Sweats = athlete
[ ]Boxers = brat
[ ]Booty shorts = female
[ ]Capris = Gangster
[ ]Nothing = hoe
[X]Dickies = weirdo..i'm wearing black Dickies.
[ ]Bikini bottoms = tiki girl
[ ]Other = sex addict

What is your natural hair color?
[ ]Auburn = that every one wants to make out with
[ ]Blonde = with a broken heart
[x]Black = with a sexy smile
[ ]Dark brown = with a hot boyfriend/girlfriend
[ ]Red = that likes to have fun
[ ]Brown = who loves to be different
[ ]Dirty blonde= with a nice ass
[ ]Bald = with herpes

Pick the month you were born on:
[ ]1 = who ate
[ ]2 = who needed
[ ]3 = who killed
[ ]4 = who shot
[ ]5 = who killed
[X]6 = who banged
[ ]7 = who smoked with
[ ]8 = who ran shirtless with
[ ]9 = who got stabbed horribly by
[ ]10 = who cuddled with
[ ]11 = who slept with
[ ]12 = who ran naked with

Pick the day you were born on:
[ ]01 = the kool-aid man
[ ]02 = a dog
[ ]03 = a shoe
[ ]04 = a toothbrush
[ ]05 = Santa Claus
[X]06 = my ex-es
[ ]07 = a prostitute
[ ]08 = The Trojan man
[ ]09 = a porn star
[ ]10 = a bag of weed
[ ]11 = my lover
[ ]12 = a glass of milk
[ ]13 = a horse
[ ]14 = a lesbian
[ ]15 = a stripper
[ ]16 = a pickle
[ ]17 = a jew
[ ]18 = a homo
[ ]19 = an orange
[ ]20 = my mom
[ ]21 = a homeless guy
[ ]22 = a whore
[ ]23 = my crush
[ ]24 = an easter egg
[ ]25 = a jar of honey
[ ]26 = a condom
[ ]27 = a bowl of cereal
[ ]28 = a french fry
[ ]29 = your dealer
[ ]30 = Paris Hilton
[ ]31 = your grandma

Pick the color of the shirt you are wearing
[ ]White = because I love marijuana
[ ]Black = because I'm sexy as hell
[ ]Pink = Because the lil people told me to
[ ]Blue = because I have AMAZING boobs
[ ]Red = because I'm a pimp and your jealous
[ ]Polka Dots = because I hate my life
[ ]Purple = because I'm gay
[ ]Gray = because I got dared
[ ]Other = because that's how I roll
[ ]Green = because I'm good in bed
[ ]Orange = because I smoke crack
[ ]Turquoise = because I have a noodle in my nose
[ ]Brown = because I had to
[X]Shirtless = because I've got abs

10 serial killer victim!
1. fariq
2. muq
3. matnor
4. kataq
5. quiyah

6. schuzzy
7. jawe
8. ewa butterfly
9. kak siti pn bole kalo nk
10. you..yes you!

the one and only



special thanks to my ORKED. full effort of these cupcakes.

Wednesday, August 5, 2009

orked era, the beginning..

morning birds~

i have a big surprise this morning. i can't sleep after subuh! isn't it weird? usually my eyes got lazy right after subuh. seriously. but i just don't know what happen to me. so, i call my sweet "orked" to wake her up. after 20 calls (i guess)..

"hello darling..wake up dear n go solat.."

but she half-consciously put me in anger. kind of irritating answer she gave me. nevermind. everybody (almost i guess..) have this kind of problem too. anyhow, i eventually made it. love you orked!

then, i open my music folder and play all songs inside it randomly. put my winamp on shuffle mode and let it singing. first song came out and it is 'dig by incubus'. i kind of adore the band's frontman, Brandon Boyd and immediately i google him (one of my hobby lately-googling people). first result came from wikipedia. i knew it! wikipedia is for everything but my eyes caught to second result. Brandon Boyd's website. for me he's not like other celebrities. the way he writes, the way he rants, the way he shows himself to the world. he's a painter and he's cool. icy cool....errkkk.. i can't write more. demm! it almost 10 and i haven't prepare for my class yet. got to go now.

see ya birds~

orked lover
-amednesiac-

jiwa kacau~






*terasa kesunyiannya..*



Peneman di kala sunyi..=(

In pitch dark
I go walking in your landscape
Broken branches
Trip me as I speak

Just cos you feel it
Doesn't mean it's there
Just cos you feel it
Doesn't mean it's there

There's always a siren
Singing you to shipwreck
(Don't reach out, don't reach out
Don't reach out, don't reach out)
Stay away from each rocks
We'd be a walking disaster
(Don't reach out, don't reach out
Don't reach out, don't reach out)

Just cos you feel it
Doesn't mean it's there
(Someone on your shoulder
Someone on your shoulder)
Just cos you feel it
Doesn't mean it's there
(Someone on your shoulder
Someone on your shoulder)

There there!

Why so green and lonely?
Lonely, lonely?

Heaven sent you to me
To me, to me?

We are accidents waiting
Waiting to happen

by radiohead

Saturday, August 1, 2009

tagged by MatNor

Nyatakan 5 fakta menarik tentang pemberi award ini.
1. pendek dan ketot
2. orang palong 5
3. tak cepat tacing
4. x pandai bergaya.kahkahkah (wedges smalam ko xbrape seswai.patut ajak aku skali cari..)
5. suke blanje kawan-kawan (kire sedekah je la ehh McD smalam.hihihhi..)

Nyatakan 5 fakta diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya.
1. low profile
2. simple
3. fashionable
4. tolerable
5. not edible

Nyatakan 5 hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya.
1. bermuzik
2. lepak ngn tujuh budak itam
3. jalan2...bukan jalan kaki ok!(ayat matnor)
4. online facebook
5. jawab tag orang

Anda perlu memilih 5 penerima award seterusnya dan describe
tentang mereka.
1. cik bibah. penyeri hidup saye..=)
2. quiyah. adik pompuan saye
3. ipan. anak kakyong yang da pandai bising skrg ni
4. cik schuzzy. orang mental
5. anda yang sedang membaca ni..haa..sile2

Wednesday, July 22, 2009

mind-resetting

da msuk sem baru ni byk bnde baru yg da jadi
hmmm....
kdg2 mengeluh pnjg bile dipikir2kan
so i have to reset my mindset untuk berhadapan dgn bnde2 yg mencabar ni

1. jgn terlalu berharap. wat bese2 suda..
2. jgn overdo everything. wat bese2 suda..
3. jgn expect ape2. wat bese2 suda..
4. give some space. wat bese2 suda..
5. jgn overcontrol. wat bese2 suda..

kesimpulannya, wat bese2 suda. tapi yg ni kne btol2 buat.

1. workout
2. bersukan hari2
3. jgn skip klas
4. increase pointer
5. kurangkan fast food
6. study rajin2
7. outdoor sebulan skali
8. sep dwet byk2
9. byk buat ibadat
10. ni yg paling penting skali. syg bibah hari2.

..dgn harapan, sume ni bejaye dilaksanakan..

aaiiiiiiiihhhhh.......

Sunday, June 21, 2009

way away away from here i'll be..

title cm nk pegi jauh je.
tapi xde la jauh sangat.
lumut je.
hmmm..sembang psl lumut tringat kt lecturer aku yg gampang+bangsat+keling+parya tu.
psl de la result aku xpnah ade harapan nk cantik.
cilabi btol laaa..

tapi pemergian aku ke lumut kali ini agak bes la kot.
main basketball untuk MFI kt MIMET in conjuction with KSSU09.
harap2 la bwk balik medal kali ni.
xdpt silver, dpt gold pn jadi la an.
so, aku, sebagai 3point shooter harapan akan memastikan team basketball yg underdog ni bole menang gold.(hahahahaha..perasan lak aihhhh. dulik ape. aku yg tulih, korg bace sape suruh.)

22-27 june => tiada di hadapan laptop. (damn..sape la nk jage kebun aku nnt..)


3 point distance

Wednesday, June 17, 2009

Symmetry

I'm caught in a symmetry of your mind

But I'm not happier than you

Did I really see you or was it a dream

Dreaming that it was seamless

Not a trace of wrong words

That we spoken

Little did we know

No bigotry no tears shed

Oh if only you'd try to be polite

Thinking you were right

Only to find that you're unkind

But ironically you will always be

Belle of the ball at least to me


I'm caught in a symmetry of your mind

But I'm not happier than you

But my words are frail not audible

They do not even convince me

Perhaps they are untrue

Truly with you the worst is always true

I gave you all the benefits of all the doubts I had

Never hoped to be as benign as me

Funny how you always get through

But ironically you will always be

Belle of the ball at least to me

Joke, Humour, Fun